Naar Monschau via de Hoge Venen

© vennbahn.eu

Voor deze route is een Citybike voldoende. Elektrische fietsen kunnen via onze tussenpersoon gehuurd worden.

Ontdekking van Monschau via de Hoge Venen:

Deze fietstocht is een mix van natuur en cultuur. De tocht is 60 km lang en u moet 560 hoogtemeters overbruggen.  U rijdt via fietsknooppunten naar Sourbrodt, u passeert aan de Schwarzbach (meertje dat zijn naam ontleent aan de zwarte kleur van het meer) De klim voert via een grindpad naar het uitzichtpunt op de Fagne de Cléfaye. Nu rijdt u in de richting van Kreuz im Venn, een bedevaartsoord met een groot kruis op een gigantische steenmassa. U daalt nu af naar Monschau, een heel mooi Duits stadje in de stijl van de Elzas, waardoor de rivier de Roer loopt. Monschau is de ideale plaats om een hapje te eten alvorens rustig terug te keren via de vlakke Vennbahn!

B&B Maison Ruthier