Onze mooie regio kan uitpakken met vele troeven: Cultuurliefhebbers kunnen de mooie en bruisende stad Malmedy of Stavelot met zijn abdij bezoeken. Fans van gemotoriseerde sporten moeten zeker het F1-circuit van Spa-Francorchamps bezocht hebben. Kom in de thermen van Spa tot rust of kuier rond in de straatjes van Monschau met zijn middeleeuwse vakwerken huisjes en zijn vermaarde kerstmarkt. De allergrootste trekpleister is natuurlijk de ongerepte natuur!

Cathédrale de Malmedy Copyright B&BMaison Ruthier

In de directe omgeving, op een aantal minuutjes rijden van Maison Ruthier, liggen het meer van Bütgenbach en het meer van Robertville waar waterratten en zonnekloppers ruimschoots aan hun trekken komen. Beide meren hebben een bewaakte zwemzone met strand. Bootje huren, vissen, suppen… het kan allemaal! Vlak bij de stuwdam van het meer van Robertville ligt het kasteel van Reinhardstein.

Activiteiten met een tikkeltje meer originaliteit zijn: de Hoge Venen met de elektrische step verkennen, de Venen doorkruisen op een spoorwegfiets (Railbike) en waarom niet eens op schattenjacht (Geocaching) gaan?

Deze streek is een wandel- en fietswalhalla. Fiets- en wandelknooppunten of klassieke bewegwijzerde wandelingen… U raakt niet op de omgeving uitgekeken en ontdekt telkens wat nieuws. Ook de bewegwijzerde MTB-tochten zijn prachtig! Heerlijk om de Hoge Venen met de fiets of te voet te ontdekken. 

Als er genoeg sneeuw ligt, moet u niet ver rijden om te kunnen langlaufen, de langlaufpistes liggen op 5 km. Ook Ovifat met zijn alpine skipiste ligt vlakbij.

Traillopers hebben het hier goed! Zij kunnen zich uitleven op de bewegwijzerde trails

Vallée du Ghaster

Ook de Vennbahn of de RAVeL verdient een bijzondere vermelding. Onbezorgd, in alle veiligheid en vlak (!) fietsen: in de Ardennen is dat nu ook mogelijk. U kunt honderden kilometers fietsen op een geasfalteerde spoorwegbedding die ingebed ligt in een bucolisch landschap. Vroeger passeerden hier treinen, vandaag fietsers en andere trage weggebruikers. Neem de inlineskates of de rolski’s mee, want het bolt heerlijk op het asfalt!

Laurence et Denis en buvant des bières locales - Peak Beer et Blanche de Bellevaux

Eenmaal terug in de B&B kunt u op ons terras of in de woonkamer over alle beleefde avonturen bijpraten bij een natje en een droogje. Geniet van onze streekbieren- en kazen en schuif daarna bij aan onze gastentafel. Hier leeft u als God in Frankrijk!